Sociale firma’s van Roads

Alle sociale firma's van Roads

Appeltaart Imperium

Het Appeltaart Imperium is een sociale firma met een degelijke werkwijze en een rustige sfeer. Van de taartbodem, de suiker, de appels en rozijntjes tot aan de slagroom op de top: alle ingrediënten worden met zorg gekozen én bereid. De deelnemers worden door vakbegeleiders ondersteund bij het bakken en bij het (opnieuw) leren functioneren in een professionele werkomgeving.

De Houtstek

De Houtstek is een mooie houtwerkplaats gelegen aan de Amsteldijk Zuid in Amstelveen. Hier wordt in opdracht van grote en kleine bedrijven een grote variatie aan houten producten geproduceerd. De Houtstek is een sociale firma/re-integratie bedrijf met ongeveer dertig deelnemers uit de geestelijke gezondheidszorg. Het is voor deelnemers een bijzondere leerwerkplek om ervaring in houtbewerking op te doen. Daarbij leren de deelnemers om (opnieuw) te functioneren in een professionele werkomgeving.

Recycle

Recycle is te vinden in het prachtige oude pand De Hallen in Amsterdam Oud-West. Recycle is een fietsenmaker en zorgt bovendien dat De Hallen netjes en veilig blijft. Zo maken de deelnemers de passage van deze bijzondere plek schoon en beantwoorden ze vragen van bezoekers over waar welke winkels zijn. Recycle is ook een sociale firma waar mensen met een psychiatrische achtergrond de weg terugvinden naar werk in de vorm van re-integratie of dagbesteding.

Restaurant Freud

Combineer liefde voor lekker eten met aandacht voor mensen en je hebt Restaurant Freud. Bij Restaurant Freud bieden ze deelnemers de mogelijkheid om arbeidsmatige dagbesteding te doen in verschillende functies. Het restaurant werkt samen met de Werkleerschool (onderdeel van het ROC) en is een officieel leer-werkbedrijf. De leermeesters leiden deelnemers op tot horeca assistent, gastheer/gastvrouw en zelfstandig werkend kok (tot niveau 2).

Roads print & Pixels

Roads Print & Pixels is hét adres in Haarlem voor digitaal drukwerk, ontwerpen & webdesign. Van complete huisstijl en bijbehorende website tot geboorte- en trouwkaarten, brochures, raambestickering en textielbedrukking. In de professionele printshop en ontwerpstudio, begeleiden zij mensen met een  achtergrond in de GGZ of verslavingszorg bij het hervinden van structuur, dagbesteding of werk.

Roads Technology

Bij Roads Technology draait alles om de nieuwste (online) technieken. Roads Technology helpt zowel particulieren als zakelijke klanten op ICT-gebied. Bijzonder aan Roads Technology is dat het niet alleen een IT-bedrijf is, maar ook begeleiding biedt (dagbesteding en re-integratie) aan mensen uit de GGZ of verslavingszorg. Het team bestaat uit enthousiaste en creatieve deelnemers in verschillende stadia van hun traject.

Roads Vervoer

Bij Roads Vervoer werken mensen met een psychiatrische achtergrond als chauffeur, in de keuken, aan de balie/receptie en in de administratie. Zij doen dit als dagbesteding en ten behoeve van hun re-integratie. Roads Vervoer zorgt onder andere voor vervoer van deelnemers van en naar dagbesteding of zorgprojecten, kleine verhuizingen (bijvoorbeeld naar een andere zorginstelling), postbezorging van post(pakketten) tussen zorg- en welzijnsorganisaties en de broodroute: de tuk tuk van Roads Vervoer die diverse Amsterdamse restaurants van vers brood voorziet.

Zeefdrukmakers

Zeefdrukmakers is de leukste zeefdrukkerij (voor textiel en papier) van het land. De drukkerij biedt 40 werkplaatsen voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Een gemêleerd gezelschap van mensen die na een kleine omweg in het leven zich weer heel graag nuttig willen maken. Door Zeefdrukmakers kunnen zij ervaring opdoen in werkritme en stabiliteit, en leren ze nieuwe vaardigheden om dadelijk weer steviger in de maatschappij te staan.

Scroll naar boven