Benny (pseudoniem)

Vandaag maken we kennis met Benny. Benny werkt nu drie jaar bij Zeefdrukmakers. Voor hij bij Zeefdrukmakers aan de slag ging, werkte hij bij een 3D-bedrijf. Voor zijn werk als creatieveling heeft hij de opleiding Grafische Vormgeving afgerond.

“Ik ging op zoek naar een baan in de richting waar ik voor opgeleid ben. Het was voor mij belangrijk dat ik werkzaam bleef in de grafische sector en er geen gat zou ontstaan. Via Roads kwam ik terecht bij Zeefdrukmakers en ik kreeg daar meteen een goed gevoel bij. Zeefdrukmakers sprak mij aan omdat het wat kleinschaliger is. Een kleiner bedrijf waar een huiselijke sfeer hangt. Qua werkzaamheden is het hier heel divers en kan ik verschillende taken oppakken. Ik vind juist het verhaal achter de eindproducten interessant. Dat je bij het hele proces betrokken wordt.”

“Ik heb hier de afgelopen jaren veel geleerd. Waar moet je op letten bij het bedrukken van shirts? De afstand, de instellingen van de machines… Je moet zorgvuldig te werk gaan en er even de tijd voor nemen. Je merkt na verloop van tijd dat het beter gaat en dat is heel leuk om te ervaren. Zeker als je op een gegeven moment je eigen shirts hebt ontworpen. Bij Zeefdrukmakers ben je écht onderdeel van het team. Dat is een heel goed gevoel.”

“Wanneer ik mijn werkdag begin is er altijd een moment van zelfreflectie: wat lijkt mij nog leuk om te doen, welke taken wil ik vandaag uitvoeren en waar wil ik mijzelf verder in ontwikkelen? Een moment waar ik even aan mijzelf vraag of ik op de goede weg ben. Met het team kan ik dit heel goed bespreken. In de corona-tijd heb ik ook veel tijd gehad om na te denken. Ik wil mij nog beter gaan verdiepen in de programmatuur en daarmee bedoel ik de Adobe-ontwerpprogramma’s.”

“Natuurlijk denk ik ook na over mijn tijd na Zeefdrukmakers. Voor- en tijdens mijn opleiding ging mijn interesse naar typografie. Deze interesse is nooit weggegaan. Het lijkt mij ontzettend interessant om deze kant op te gaan. Ik weet in ieder geval zeker dat ik iets met mijn creativiteit wil blijven doen, want daar haal ik het meeste energie uit.”

“Waar ik op let tijdens mijn werk? Ik ben heel precies. Het is belangrijk voor mij om een product goed af te leveren. Dat kan ook een valkuil zijn, omdat ik soms te lang in mijn perfectionisme blijf hangen. Een opdracht waar ik het meest trots op ben is een shirt dat ik heb ontworpen voor Recycle. Deze wordt regelmatig verkocht. Daarnaast vind ik het heel leuk om op evenementen te zeefdrukken met de bakfiets. Op deze evenementen kan ik vol passie over zeefdrukken vertellen aan mensen die er weinig tot geen verstand van hebben, heerlijk! Het allerleukste zijn de festivals. Ik zie mijn werk écht als hobby!”

“Zeefdrukmakers voelt als een grote familie. Iedereen is vol energie en enthousiasme aan het werk. Tussendoor is er ruimte om grapjes te maken. Er is veel humor op het werk. Natuurlijk worstelt iedereen met zijn eigen problemen, maar kan dat hier even loslaten.”

Scroll naar boven