Sandra (pseudoniem)

Vandaag maken we kennis met Sandra. Via-via is zij terecht gekomen bij Zeefdrukmakers. Voor haar werk bij Zeefdrukmakers heeft zij Grafisch Ontwerp aan de kunstacademie gestudeerd. Zeefdrukmakers was voor haar daarom een goede plek om te re-integreren.

“Als creatieve duizendpoot is Zeefdrukmakers een goede plek om te re-integreren. Of ik al ervaring had met zeefdrukken? Een blauwe maandag op de kunstacademie. Ik heb toen wel wat workshops gevolgd, maar het echt onder de knie krijgen heb ik hier geleerd. Wanneer je hier ’s ochtends binnen komt wandelen krijg je een artistieke prikkel. Inspiratie om weer aan de slag te gaan. Vaak hangen afgeronde projecten ook aan de muur en dat werkt voor mij heel goed om mijn creativiteit op gang te brengen. Daarnaast krijg ik bij Zeefdrukmakers het gevoel van acceptatie en er hangt een laagdrempelige sfeer."

“Mijn taken variëren heel erg. Ik spring meestal in bij taken waar te weinig mensen op staan. Dat kan achter de tunnel zijn, maar ook het drukken, boodschappen doen en met mensen gesprekken hebben. Ik vind het heel fijn dat mijn taken zo divers zijn. Bij Zeefdrukmakers kun je een schakeltje zijn in een groter geheel. Dat is voor mij heel belangrijk, omdat je het gevoel hebt dat je een bijdrage levert. Iedereen heeft hier per dag zijn eigen rol, maar uiteindelijk maken we de producten met het hele team. Dat geldt niet alleen voor het maken van producten, maar ook de organisatie van een evenement of bij andere projecten. Die verbondenheid maakt het werken bij Zeefdrukmakers zo mooi."

“Op maandag hebben we altijd een ontwerpgroep. Ik vind dat altijd heel erg tof, omdat je dan ter plekke opdrachten krijgt. Dat kan bijvoorbeeld een restaurant zijn in het Vondelpark waar je een logo voor moet ontwikkelen. Aan de ene kant vrijblijvend, maar aan de andere kant werk je wel naar een product toe. Het experimenteren met deze ontwerpgroep vind ik heel erg leuk. Wat ik nog heel graag zou willen doen is mijn creativiteit aan anderen overbrengen door het geven van workshops. Een combinatie van lesgeven en toch creatief bezig zijn.”

“Mijn favoriete moment van de dag is net voor de lunch. Je blikt dat even kort terug op wat je gedaan hebt. Je hebt een voldaan gevoel wanneer je aan de lunchtafel schuift. Daarnaast is de lunch bij Zeefdrukmakers heel gezellig. Een goede manier om andere mensen beter te leren kennen en even niet over werk te hoeven praten. Het gaat vaak over koetjes en kalfjes.”

Scroll naar boven