Pete (pseudoniem)

We maken kennis met Pete. Via Recycle is hij terecht gekomen bij Zeefdrukmakers. Daarvoor werkte hij in de brandbeveiliging. Zijn opgedane computervaardigheden kan hij goed toepassen in zijn werkzaamheden bij Zeefdrukmakers. Pete werkt nu ongeveer een jaar bij Zeefdrukmakers.

“De werksfeer is voor mij heel belangrijk. Wanneer een werksfeer niet goed is, houd je een van 9-tot-5 baan niet vol. Zeker als het enige moeite kost om weer terug in de maatschappij te komen. Het maakt niet uit wat je doet, iedereen is gelijk. Bij Zeefdrukmakers voelt dat ook zo. We versterken elkaar in het team, ongeacht hoe groot de problemen zijn. De een is beter in administratief werk, de ander met de techniek. Iedereen levert zijn of haar bijdrage en uiteindelijk wordt het een product."

“Toen ik bij Zeefdrukmakers begon heb ik voorgesteld om de computertaken op mij te nemen. Het werken met de Adobe-programma’s heb ik hier geleerd. Door mijn computerkennis leerde ik snel om met deze programma’s te werken. Naast mijn computertaken vind het fijn om te tunnelen. Je kan bij deze taak je hoofd helemaal leegmaken. Het gaat er niet om waar je mee bezig bent, maar dat je iets te doen hebt en dat het een belangrijke taak is om te vervullen. Bij Zeefdrukmakers ben je van A tot Z betrokken bij het product. Iedere stap is zichtbaar. Van tunnelen en wassen tot proefdraai en het eindproduct. Mijn droom is om zelf een keer een shirt te ontwerpen en te drukken en dat hoop ik van mijn collega’s te leren.”

“Ik ben op heel veel dingen trots. Het eerste wat mij te binnen schiet is het Vrije Vogel Festival. Met de bakfiets gingen we op locatie zeefdrukken. Het is een uitdaging om op een andere locatie te zeefdrukken. Het voelt écht als een dagje uit. Mijn favoriete moment van de dag is wanneer ik met een voldaan gevoel de dag kan afsluiten. Dat je iets nuttigs hebt gedaan. Het geeft je een trots gevoel."

Scroll naar boven