Ricardo

Ik ben Ricardo en ik kom uit Amsterdam. Ik heb een grafische achtergrond in reproductiefotografie en zeefdrukken. Hier heb ik mijn diploma voor behaald. Ik ben deze opleiding gaan volgen omdat ik drukker wilde worden.

Ik werk sinds 2008 bij de drukkerij. Toen heette het nog de Loenatix Drukkerij, maar ondertussen hebben wij een nieuwe naam: Zeefdrukmakers. Ik ben hier terecht gekomen doordat ik op zoek was naar een vrijwilligersbaan. Ik was op zoek naar een vrijwilligersbaan omdat werken mij niet meer lukte. Ik had last van psychoses. Ik had heel lang last van stemmen en ik was psychisch niet oké, waardoor ik een drugsverleden heb.

Ondertussen ben ik van mijn verslavingen af. Ik heb vier verslavingen weggewerkt en hier ben ik erg trots op. Eerst ben ik gestopt met drugs en daarna met drinken. Vervolgens ben ik gestopt met blowen en als laatst ben ik gestopt met roken. Ik ben hier erg blij mee. Mijn volgende doel is om te gaan sporten en ik wil graag leren photoshoppen.

Voordat ik hier kwam werken, heb ik meerdere klusjes gedaan zoals het prikken van papier en eten in- en uitladen voor HVO-querido. Ik was een ‘manusje-van-alles’. En eigenlijk ben ik dat nog steeds. Bij de Zeefdrukmakers doe ik namelijk ook van alles. Mijn taken zijn het inrakelen van zeven, het schoonmaken, stellen, strippen en het belichten. Maar naast deze taken ben ik natuurlijk ook zeefdrukker.

Ik ben nog steeds erg blij dat ik in 2008 hier heb aangeklopt en dat ik dit werk ben gaan doen. Ik werk vijf dagdelen per week en ik ga nog steeds elke dag met veel plezier naar mijn werk. Ik vind het leuk om lekker bezig te zijn, dat vind ik beter dan thuiszitten. Dat is voor even wel lekker, maar dat gaat ook vervelen. Ook vind ik het hier leuk omdat het een leuk bedrijf is, er aardige mensen werken en er (bijna) nooit ruzie is.

Scroll naar boven